Veelgestelde vragen scholen

Heb je een vraag? Vind hier direct het antwoord of neem contact met ons op.

Algemeen

De Gezonde Smikkelweken worden georganiseerd door stichting Spoony: een organisatie met de missie om kinderen meer groenten te laten eten. Wij vinden het bizar dat 85% van de kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar veel te weinig groenten eet. Daarom maken wij van groenten eten een feestje en laten we kinderen spelenderwijs op een gezonde en duurzame ontdekkingstocht gaan.

Op de website van Voedingscentrum vind je heel veel informatie over gezonde voeding, voor alle leeftijden. Zowel voor ouders als voor professionals is er informatie te vinden. De recepten van de Gezonde Smikkelweken zijn in lijn met hun richtlijnen. 

Met het lespakket van de Gezonde Smikkelweken leren kinderen in groep 4 t/m 7 spelenderwijs over gezonde en duurzame voeding. Je kunt je als klas inschrijven en ontvangt dan in de eerste week van juni (wordt: in juni) een lespakket dat je de laatste weken van dit schooljaar in kunt zetten. Alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd, zodat je in deze laatste drukke weken niets extra’s hoeft te regelen. Meedoen is eenmalig, zonder verdere verplichtingen.

Dit jaar is er voor het eerst een programma Gezonde Smikkelweken voor de scholen opgezet. Daarom zijn we bezig met een pilot om te kijken of hier voldoende vraag en interesse voor is. De pilot biedt 150 beschikbare plekken voor basisscholen verspreid door Nederland. We richten ons primair op scholen in lage SES wijken of gebieden waar de kinderen wel een extra kunnen gebruiken.  

Deelname

De pilot biedt 150 beschikbare plekken voor basisscholen verspreid door Nederland. We richten ons primair op scholen in lage SES wijken of gebieden waar de kinderen wel een extra kunnen gebruiken.

Ga met jouw klas de uitdaging aan en ontwikkel met jouw klas een eigen gezonde broodspread, mét aantrekkelijke verpakking en etikettering. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in de manier waarop producenten proberen te verleiden door kleurrijke verpakkingen met leuke icoontjes. Ook leren kinderen een etiket te lezen. 

Door een foto van het eindresultaat te uploaden naar ons platform, maken jullie kans op een klassenuitje naar een trampolinepark bij jullie in de buurt! 

Spoony wil natuurlijk graag weten of je de challenge goed hebt uitgevoerd. Op basis hiervan wordt de winnende klas uitgekozen. Uiteraard hoeven de kinderen nooit zelf op de foto te staan. 

Het programma wordt gesubsidieerd door Stichting Goeie Grutten. Heeft jouw school hiervoor budget, dan waarderen wij een kleine eigen bijdrage van €9,95 incl. btw. Is dit voor jouw klas niet haalbaar, dan ontvang je het pakket gratis. Laat het ons weten bij de inschrijving.

Een pakket bevat boekjes voor 30 leerlingen. Mocht je meer nodig hebben? Zet het bij inschrijving in de opmerkingen, dan sturen wij je extra toe in een envelop.

Bestellen

In 5 simpele stappen schrijf je je in.

Stap 1: Klik op School inschrijven.

Stap 2: Lees alle informatie goed door.

Stap 3: Klik op de oranje knop ‘schrijf je in’.

Stap 4: Vul al je gegevens in in het formulier. Controleer goed of de gegevens geen fouten bevatten.

Stap 5: Klik op verzenden. We zullen je spoedig benaderen met meer informatie.

Inschrijving kan tot uiterlijk 12 mei 2023, maar er zijn slechts 150 plekken beschikbaar. Wees er daarom snel bij! 

Nadat je de bestelling hebt afgerond is het niet meer mogelijk om zelf je bestelling te wijzigen of te annuleren. Controleer daarom goed alle gegevens voordat je de bestelling afrond. 

Zit er toch een fout in de bestelling of zijn er belangrijke wijzigingen? Laat dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 16 mei 2023 weten via een mail aan meespelen@spoony.nl. Na deze datum is het niet meer mogelijk om de bestelling te wijzigen of annuleren.

Bezorging

Je ontvangt de pakketten in juni. Na het sluiten van de inschrijfperiode in mei, sturen we een mail met de exacte bezorgdatum. Je kunt de opdrachten naar eigen inzicht inplannen in de laatste weken van het schooljaar.   

Jazeker. Je ontvangt alles wat je nodig hebt voor de activiteiten op locatie. 

Door een subsidie van Stichting Goeie Grutten, betaal je, indien mogelijk, per klas slechts €9,95 incl. btw. De bezorgkosten zijn hierbij inbegrepen.

Wij werken samen met diverse regionale logistieke partners. Op deze manier houden wij het aantal kilometers zo beperkt mogelijk. We geven ruimschoots voor de start van de Gezonde Smikkelweken via mail aan je door wanneer jouw pakket op locatie bezorgd wordt.

In verband met de voedselveiligheid is het niet mogelijk om een pakket te retourneren.

Mocht je een vraag, tip of klacht hebben m.b.t. de inhoud van de pakketten, dan horen we dit graag zo spoedig mogelijk. Neem contact met ons op via meespelen@spoony.nl. Het is hierbij belangrijk dat je het volgende benoemt: ordernummer, naam, naam locatie, telefoonnummer, e-mailadres, naam van pakket, leverdatum en de vraag/klacht. Dan kunnen we contact met je opnemen.

Wat vervelend dat je bestelling niet is geleverd! Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice: 085-2735435 zodat we voor je kunnen uitzoeken waar je bestelling is. Mail naar mijnbestelling@madaga.nl de volgende informatie: ordernummer, naam, naam locatie, telefoonnummer, e-mailadres, naam van pakket, leverdatum. Zet als onderwerp in de mail: ‘Spoony pakket niet geleverd’.

Algemeen

De Gezonde Smikkelweken worden georganiseerd door stichting Spoony: een organisatie met de missie om kinderen meer groenten te laten eten. Wij vinden het bizar dat 85% van de kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar veel te weinig groenten eet. Daarom maken wij van groenten eten een feestje en laten we kinderen spelenderwijs op een gezonde en duurzame ontdekkingstocht gaan.

Op de website van Voedingscentrum vind je heel veel informatie over gezonde voeding, voor alle leeftijden. Zowel voor ouders als voor professionals is er informatie te vinden. De recepten van de Gezonde Smikkelweken zijn in lijn met hun richtlijnen. 

Wij leveren kant-en-klare pakketten waarmee kinderen koken, bakken, proeven en spelen met groenten. Elk pakket bevat 4 activiteiten om spelenderwijs voedselvaardigheden op te doen en samen lekker te smikkelen. Elk pakket is voor in totaal ongeveer 50 kinderen. 

De activiteiten van de Gezonde Smikkelweken vinden plaats op honderden bso-locaties door het hele land, maar ook bij tienduizenden mensen thuis. Hiermee zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk kinderen, ouders en bso-medewerkers bereiken met inspiratie om meer met gezond en duurzaam eten te doen.

Deelname

Bijna alle bso locaties in Nederland met meer dan 20 kinderen kunnen deelnemen aan de Gezonde Smikkelweken. Wij bezorgen helaas geen pakketten aan bso’s uit Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Onze challenges zijn korte opdrachten die kinderen alleen of samen met een vriend(in) of familielid uit kunnen voeren. Door de challenges heb je samen lol én leer je over gezonde en duurzame voeding. En helemaal mooi: je kunt er ook heel veel mooie prijzen mee winnen. Je leeftijd maakt niet uit, want gezonde en duurzame kennis opdoen is voor iedereen belangrijk. Alle challenges zijn in of rondom het huis uit te voeren, maar op je vakantieadres kan natuurlijk ook.

Spoony wil natuurlijk graag weten of je de challenge goed uitgevoerd hebt. Daarnaast houden we bij hoeveel smikkelpunten elk kind heeft behaald. Het aantal smikkelpunten bepaalt namelijk hoeveel kans iemand maakt op één van de 100 prijzen. Uiteraard hoeft je kind nooit zelf op de foto te staan. 

De Gezonde Smikkelweken is een programma dat zonder winstoogmerk door Spoony en Stichting Spoony georganiseerd wordt. Door een gulle subsidie van Jong Leren Eten en de samenwerking met vele partners die ook zonder winstoogmerk bijdragen, hoeven bso’s slechts een relatief kleine bijdrage in de kosten te betalen. Bso’s betalen € 39,95 (excl. BTW) per locatie, ongeacht het aantal deelnemende kinderen. Bij deze prijs zijn de verzendkosten inbegrepen.

Bestellen

In 5 simpele stappen schrijf je je in op onze website:

Stap 1: Klik op ‘bso inschrijven’ in het menu bovenaan en vervolgens op de oranje knop ‘schrijf je in’.

Stap 2: Lees alle informatie goed door.

Stap 3: Selecteer jouw provincie, het type pakket en het aantal pakketten en klik op ‘deelname bevestigen’.

Stap 4: Klik op afrekenen en vul al je gegevens in. Controleer goed of de gegevens geen fouten bevatten.

Stap 5: Betaal direct via iDEAL of ontvang een factuur in de mail.

 • In 1 pakket zitten 4 activiteiten die je kan verdelen over 4 dagen.
 • Er kunnen gemiddeld 12 kinderen meedoen per activiteit.
 • Met 1 pakket kunnen er dus in totaal ca. 50 kinderen een activiteit uitvoeren.
 

Verwacht je in de eerste week van de zomervakantie gemiddeld:

 • <20* kinderen per dag: bestel dan 1 pakket.
 • 20-30* kinderen per dag: bestel dan 2 pakketten.
 

*We gaan er bij deze aantallen van uit dat niet alle kinderen die aanwezig zijn mee (willen) doen.

Je kan in principe maximaal 2 pakketten bestellen. Dit is zo ingesteld omdat de meeste bso’s niet meer dan 30 kinderen per dag ontvangen. Ontvang jij als bso gemiddeld méér dan 30 kinderen per dag, stuur dan een mail naar meespelen@spoony.nl

Het is niet mogelijk om het programma meerdere keren te bestellen. Dubbele bestellingen zullen worden geannuleerd. Het programma heeft namelijk een vaste prijs van €39,95 (excl. BTW, incl. verzendkosten), ongeacht het aantal deelnemende kinderen. Bij het inschrijven kan je kiezen of je een of twee pakketten nodig hebt. Heb je meer dan twee pakketten nodig? Stuur dan een mail naar bso@spoony.nl met het aantal kinderen dat je gemiddeld per dag ontvangt.

Indien je wenst meerdere locaties van je organisatie in te schrijven, hoeft dat niet een voor een in de webshop. In dit geval kan je de onderstaande stappen volgen:

 1. Download het Inschrijfformulier hoofdkantoren.
 2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Uitleg over het aantal pakketten staat rechtsboven op het formulier.
 3. Mail het formulier naar meespelen@spoony.nl

Houdt er rekening mee dat we wegens beperkte voorraad per provincie geen garantie kunnen bieden voor alle locaties. Wij doen er echter alles aan om zoveel mogelijk locaties de kans te geven om mee te doen.

Je kan ervoor kiezen om direct via iDEAL te betalen of te betalen via een factuur. 

Inschrijving kan tot uiterlijk 31 mei 2023, maar omdat de voorraad beperkt is, kan het zijn dat het programma voor jouw provincie al eerder is uitverkocht. Wees er daarom snel bij!

Dankzij een gulle bijdrage van Jong Leren Eten en vele partners kun je voor een laag bedrag meedoen. Deze bijdragen zijn in veel gevallen echter regionaal, waardoor de voorraden per provincie verschillen. Wanneer de voorraad voor jouw provincie op is, is inschrijving voor die provincie helaas niet meer mogelijk. Ook inschrijven via een andere provincie, is in dat geval niet mogelijk.

Dit is helaas niet mogelijk. Doordat de Gezonde Smikkelweken een gesubsidieerd programma is, verschilt de voorraad per provincie. Aanmeldingen voor een provincie die niet overeenkomt met het bezorgadres, moeten helaas worden geannuleerd.

Als je deze melding krijgt, staat het programma meer dan één keer in de winkelwagen. Doorloop in dit geval de volgende stappen:

 1. Klik de programma’s weg door op het rode kruisje links te klikken, tot alleen de juiste provincie (maximaal 1) overblijft. Het is niet mogelijk om het programma meermaals per locatie te bestellen. Heb je meer pakketten nodig? Neem dan contact op met onze Madaga customer care service: 085 27 35 435.
 2. Staat er maar één programma in de winkelwagen en krijg je nog steeds de foutmelding? Klik het laatste programma weg en ga naar de inschrijfpagina om het product opnieuw toe te voegen.
 3. Krijg je nog steeds een foutmelding, neem dan contact op met onze Madaga customer care service: 085 27 35 435 of bso@spoony.nl.

Nadat je je bestelling hebt afgerond kom je op de bedankpagina. Je ontvangt dan ook direct een orderbevestiging met factuur op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In de factuur vindt je vervolgens de betaalgegevens.

Nadat je de bestelling hebt afgerond is het niet meer mogelijk om zelf je bestelling te wijzigen of te annuleren. Controleer daarom goed alle gegevens voordat je de bestelling afrond. 

Zit er toch een fout in de bestelling of zijn er belangrijke wijzigingen? Laat dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 16 juni 2023 weten via een mail aan meespelen@spoony.nl. Na deze datum is het niet meer mogelijk om de bestelling te wijzigen of annuleren.

Bezorging

LET OP! Deze data zijn aangepast op 11-04-’23.

De pakketten zullen per provincie worden bezorgd volgens het onderstaande schema:

13-14 juli: Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland regio midden* en gemeente Hattem

20-21 juli: Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, Gelderland regio zuid*

27-28, 31 juli: Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel

De levering zal plaatsvinden op werkdagen tussen 9.00 – 18.00 uur. Zorg ervoor dat je een adres opgeeft waar de hele dag iemand aanwezig is; een bso, kdv of school.

* Hoewel de andere provincies in 1 week vallen, is Gelderland gehalveerd op basis van de regio. Twijfel je in welke regio je valt? Check het dan hier.

Het pakket wordt door bijna heel Nederland bezorgd. Wij bezorgen helaas geen pakketten aan bso’s op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog.

Bso’s betalen € 39,95 (excl. BTW) per locatie, ongeacht het aantal deelnemende kinderen. Bij deze prijs zijn de verzendkosten inbegrepen.

Wij werken samen met diverse regionale logistieke partners. Op deze manier houden wij het aantal kilometers zo beperkt mogelijk. We geven ruimschoots voor de start van de Gezonde Smikkelweken via mail aan je door wanneer jouw pakket op locatie bezorgd wordt.

In verband met de voedselveiligheid is het niet mogelijk om een pakket te retourneren.

Mocht je een vraag, tip of klacht hebben m.b.t. de inhoud van de pakketten, dan horen we dit graag zo spoedig mogelijk. Neem contact met ons op via meespelen@spoony.nl. Het is hierbij belangrijk dat je het volgende benoemt: ordernummer, naam, naam locatie, telefoonnummer, e-mailadres, naam van pakket, leverdatum en de vraag/klacht. Dan kunnen we contact met je opnemen.

Wat vervelend dat je bestelling niet is geleverd! Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice: 085-2735435 zodat we voor je kunnen uitzoeken waar je bestelling is. Mail naar mijnbestelling@madaga.nl de volgende informatie: ordernummer, naam, naam locatie, telefoonnummer, e-mailadres, naam van pakket, leverdatum. Zet als onderwerp in de mail: ‘Spoony pakket niet geleverd’.

Volg ons op social media

Volg ons op social media