Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Vind hier direct het antwoord of neem contact met ons op.

Algemeen

De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van stichting Spoony en Madaga Spoony Kindervoeding, Ook dit jaar met als doel: spelenderwijs voedselvaardigheden ontwikkelen en kennis over gezonde voeding vergroten. We maken van groente eten een leuke en leerzame ontdekkingsreis vol plezier.

Op de website van Voedingscentrum vind je heel veel informatie over gezonde voeding, voor alle leeftijden. Zowel voor ouders als voor professionals is er informatie te vinden. De recepten van de Gezonde Smikkelweken zijn in lijn met hun richtlijnen. 

Bij inschrijving voor de Gezonde Smikkelweken, ontvang je op locatie het Gezonde Smikkelweken pakket met 4 groente activiteiten waarmee kinderen koken, bakken, proeven en spelen met groente. Ook krijgt elk deelnemend kind een Kook- en Speelboek voor mee naar huis voor een zomervakantie vol groente en plezier! Elk Gezonde Smikkelweken pakket is voor in totaal ongeveer 50 kinderen.

De activiteiten van de Gezonde Smikkelweken vinden plaats op honderden bso-locaties door het hele land, maar ook bij tienduizenden kinderen thuis. Hiermee zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk kinderen, ouders en bso-medewerkers bereiken met inspiratie om meer met gezond en duurzaam eten te doen. 

Deelname

Bijna alle bso locaties in Nederland met meer dan 20 kinderen kunnen deelnemen aan de Gezonde Smikkelweken. Wij bezorgen helaas geen pakketten aan bso’s uit Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Onze challenges zijn korte opdrachten die kinderen alleen of samen met een vriend(in) of familielid uit kunnen voeren. Door de challenges heb je samen lol én leer je over gezonde en duurzame voeding. En helemaal mooi: je kunt er ook heel veel mooie prijzen mee winnen. Je leeftijd maakt niet uit, want gezonde en duurzame kennis opdoen is voor iedereen belangrijk. Alle challenges zijn in of rondom het huis uit te voeren, maar op je vakantieadres kan natuurlijk ook.

Spoony wil natuurlijk graag weten of je de challenge goed uitgevoerd hebt, zodat je kans maakt op één van de 100 prijzen. Uiteraard hoeft je kind nooit zelf op de foto te staan. 

De Gezonde Smikkelweken is een programma dat zonder winstoogmerk door Madaga Spoony Kindervoeding en Stichting Spoony georganiseerd wordt. Door een gulle subsidie van Jong Leren Eten, RNOB, Regio Foodvalley en vele (JOGG)gemeenten, hoeven bso’s slechts een relatief kleine bijdrage te betalen. Bso-locaties betalen € 39,95 per pakket (excl. BTW en verzendkosten). Zijn de gesubsidieerde plekken op? Niet getreurd, je kunt alsnog meedoen! Je betaalt dan € 79,50 per pakket (excl. BTW en verzendkosten).  

Bestellen

In 5 simpele stappen schrijf je je in. 

1: Ga naar de postcode check op gezondesmikkelweken.nl, vul je postcode in en kijk of er voor jouw bso een gesubsidieerde plek beschikbaar is en klik op inschrijven. 

2: Lees de informatie goed door. 

3: Selecteer het type pakket en het aantal pakketten en klik op betalen. 

Stap 4: Vul al je gegevens in. Controleer goed of de gegevens geen fouten bevatten. 

Stap 5: Betaal direct via iDEAL of ontvang een factuur in de mail.

  • In 1 pakket zitten 4 activiteiten die je kan verdelen over 4 dagen.
  • Er kunnen gemiddeld 12 kinderen meedoen per activiteit.
  • Met 1 pakket kunnen er dus in totaal ca. 50 kinderen een activiteit uitvoeren.
 

Verwacht je in de eerste week van de zomervakantie gemiddeld:

  • <20* kinderen per dag: bestel dan 1 pakket.
  • 20-30* kinderen per dag: bestel dan 2 pakketten.
 

*We gaan er bij deze aantallen van uit dat niet alle kinderen die aanwezig zijn mee (willen) doen.

Indien je wenst meerdere locaties van je organisatie in te schrijven, hoeft dat niet een voor een in de webshop. In dit geval kan je de onderstaande stappen volgen: 

  1. Download het Inschrijfformulier hoofdkantoren. 
  2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Uitleg over het aantal pakketten staat rechtsboven op het formulier. 
  3. Mail het formulier naar meespelen@spoony.nl 

Houdt er rekening mee dat we wegens beperkte voorraad per provincie geen garantie kunnen bieden voor alle locaties. Wij doen er echter alles aan om zoveel mogelijk locaties de kans te geven om mee te doen. 

Je kan ervoor kiezen om direct via iDEAL te betalen of te betalen via een factuur. 

Inschrijving kan tot uiterlijk 31 mei 2024, maar omdat de gesubsidieerde plekken beperkt zijn, kan het zijn dat het programma voor jouw provincie al vol zit, dan kun je deelnemen tegen het volledige tarief. Wees er daarom snel bij!

Dankzij een gulle bijdrage van Jong Leren Eten en vele partners kun je voor een laag bedrag meedoen. Deze bijdragen zijn in veel gevallen echter regionaal, waardoor de voorraden per provincie verschillen. Wanneer de voorraad voor jouw provincie op is, kun je meedoen tegen het volledige tarief.

Dit is helaas niet mogelijk. Doordat de Gezonde Smikkelweken een gesubsidieerd programma is, verschilt de voorraad per provincie. Aanmeldingen voor een provincie die niet overeenkomt met het bezorgadres, moeten helaas worden geannuleerd.

Nadat je je bestelling hebt afgerond kom je op de bedankpagina. Je ontvangt dan ook direct een orderbevestiging met factuur op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In de factuur vindt je vervolgens de betaalgegevens.

Nadat je de bestelling hebt afgerond is het niet meer mogelijk om zelf je bestelling te wijzigen of te annuleren. Controleer daarom goed alle gegevens voordat je de bestelling afrond. 

Zit er toch een fout in de bestelling of zijn er belangrijke wijzigingen? Laat dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 16 juni 2023 weten via een mail aan meespelen@spoony.nl. Na deze datum is het niet meer mogelijk om de bestelling te wijzigen of annuleren.

Bezorging

De pakketten worden in de eerste week van de zomervakantie geleverd, dit verschilt per regio. Exacte data worden later bekend gemaakt.

Het pakket wordt door bijna heel Nederland bezorgd. Wij bezorgen helaas geen pakketten aan bso’s op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog.

De verzendkosten zijn € 8,95 per bso-locatie.

Wij werken samen met diverse regionale logistieke partners. Op deze manier houden wij het aantal kilometers zo beperkt mogelijk. We geven ruimschoots voor de start van de Gezonde Smikkelweken via mail aan je door wanneer jouw pakket op locatie bezorgd wordt.

In verband met de voedselveiligheid is het niet mogelijk om een pakket te retourneren.

Mocht je een vraag, tip of klacht hebben m.b.t. de inhoud van de pakketten, dan horen we dit graag zo spoedig mogelijk. Neem contact met ons op via meespelen@spoony.nl. Het is hierbij belangrijk dat je het volgende benoemt: ordernummer, naam, naam locatie, telefoonnummer, e-mailadres, naam van pakket, leverdatum en de vraag/klacht. Dan kunnen we contact met je opnemen.

Wat vervelend dat je bestelling niet is geleverd! Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice: 085-2735435 zodat we voor je kunnen uitzoeken waar je bestelling is. Mail naar mijnbestelling@madaga.nl de volgende informatie: ordernummer, naam, naam locatie, telefoonnummer, e-mailadres, naam van pakket, leverdatum. Zet als onderwerp in de mail: ‘Spoony pakket niet geleverd’.

Volg ons op social media

Volg ons op social media