Hummus met gegrilde paprika

*zonder toegevoegd zout en suiker

Gelukt?

Maak dan nu met de hummus en snackgroente een hummus dip-eiland! Download de uitleg hieronder

Vraag iemand de oven op 200°C te zetten. Snijd de rode paprika door de helft en haal de zaadlijsten eruit. 

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een hoge kom. Snijd de citroen doormidden. Houd deze boven de kom met kikkererwten. Knijp er 2 keer hard in zodat er wat sap in de kom valt. (Pas op voor de pitjes! Die wil je er niet in.)

Doe de knoflook, paprika, olijfolie en de kruiden in de kom. 

Leg de paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de paprika en doe deze 15-20 minuten in de oven.

Haal de paprika uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder dan de velletjes en snijd in reepjes. Pel het velletje van de knoflook en snijd ‘m heel klein.

Maak het met een staafmixer glad. En nu kun je proeven: moet er meer kruiden of citroen bij? Jij bepaalt wat lekker is! Dan is je hummus klaar!

Vraag iemand de oven op 200°C te zetten. Snijd de rode paprika door de helft en haal de zaadlijsten eruit. 

Leg de paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de paprika en doe deze 15-20 minuten in de oven.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een hoge kom. Snijd de citroen doormidden. Houd deze boven de kom met kikkererwten. Knijp er 2 keer hard in zodat er wat sap in de kom valt. (Pas op voor de pitjes! Die wil je er niet in.)

Haal de paprika uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder dan de velletjes en snijd in reepjes. Pel het velletje van de knoflook en snijd ‘m heel klein.

Doe de knoflook, paprika, olijfolie en de kruiden in de kom. 

Maak het met een staafmixer glad. En nu kun je proeven: moet er meer kruiden of citroen bij? Jij bepaalt wat lekker is! Dan is je hummus klaar!

Volg ons op social media

Volg ons op social media