Terugblik Gezonde Smikkelweken 2023

120.000 kids

1.100 bso's
200 scholen

16.000 kilo groenten

100 winnaars

Met dank aan onze partners

Editie 2023 was alleen mogelijk door het enthousiasme, de tijd, kennis en gulle financiële bijdragen van onze partners. Mede door hen hebben we bij 120.000 kinderen een bijdrage kunnen leveren aan de smaakontwikkeling en voedselvaardigheden en hebben zij kunnen ontdekken hoe leuk en lekker het is om met groentes aan de slag te gaan. 

Met dank aan onze partners

Editie 2023 was alleen mogelijk door het enthousiasme, de tijd, kennis en gulle financiële bijdragen van onze partners. Mede door hen hebben we bij 120.000 kinderen een bijdrage kunnen leveren aan de smaak­ontwikkeling en voedsel­vaardigheden en hebben zij kunnen ontdekken hoe leuk en lekker het is om met groentes aan de slag te gaan.

Schrijf je in voor editie 2024!

Duik deze zomervakantie met de bso in een avontuur vol groente en plezier met de Gezonde Smikkelweken! Ga mee op een ontdekkingsreis waar (nieuwe) groente proeven, spelletjes spelen, en het uitproberen van de leukste recepten centraal staan. 

Let op: inschrijven kan t/m 31 mei 2024!

Meld je aan als partner

Dit jaar vieren we heel graag weer ons vrolijke groentefeestje. Wil jij als partner of sponsor verbonden zijn aan de grootste groenten inspiratie interventie voor kinderen? Stuur ons een mailtje en dan nemen wij contact met jou op. 

Kinderen en professionals aan het woord

Onderzoeksresultaten

Een online enquête die door 130 deelnemende bso’s is ingevuld, geeft ons rode blosjes van trots!  

Maar liefst 99% van de deelnemers geeft aan dat ze de Gezonde Smikkelweken als positief ervaren hebben. Dat komt door een programma dat uitstekend past in het dagprogramma van bso’s (96%); de goede organisatie (97%) en de aantrekkelijke pakketten (98%). Ook de kinderen waren enthousiast over het programma (97%).  

Over ons

Spoony is een sociale onderneming met een belangrijke missie: kinderen een gezond voedingspatroon geven, waarin groenten een hoofdrol speelt. Dit doet Spoony door van groenten eten een feestje te maken. Met superlekkere producten, bomvol groenten én pret. 

Volg ons op social media

Volg ons op social media