Veelgestelde vragen gemeenten

Heb je een vraag? Vind hier direct het antwoord of neem contact met ons op.

Algemeen

De inschrijving van gemeenten voor de Gezonde Smikkelweken loopt tot en met 15 maart 2024

Een Gezonde Smikkelweken-pakket bevat het volgende: 

 • Vier vrolijke groente-activiteiten om te koken, bakken en/of proeven. Inclusief alle ingrediënten (waaronder verse groente en/of fruit) en een receptkaart met bijbehorend spel.  
 • 50 kook- en speelboekjes, die kinderen aan het eind van de week meekrijgen voor thuis. 
 • Een Gezonde Smikkelweken-poster, om op de groep of op de gang op te hangen, zodat ouders zien dat hun kind meedoet aan de Gezonde Smikkelweken. 
 • Een handleiding voor de pedagogisch medewerker 

Spelenderwijs leren over gezonde en duurzame voeding doen kinderen tijdens de Gezonde Smikkelweken door zelf te koken, bakken en proeven van en met groente. Daarom bevat een pakket meerdere activiteiten om samen aan de slag te gaan met groente.  

Als voorbeeld: tijdens de Gezonde Smikkelweken 2023 gingen kinderen courgettecake en bietenpizza’s bakken (bso’s met oven) en kikkerquesedilla’s en wortelbolletjes maken (bso’s zonder oven). Ieder pakket bevatte bovendien een Zintuigenspel waarbij kinderen acht bekende en minder bekende groente- en fruitsoorten, zoals paarse wortel, vijg, maïs, Choggiabiet en passievrucht, ontdekten. Tot slot maakten kinderen hun eigen theeblend van verschillende thee- ingrediënten (gedroogde bloemen, kruiden en fruit).  

Jazeker! Als een bso zich aanmeldt, kunnen zij aangeven of ze graag een pakket willen ontvangen met groente-activiteiten waarvoor een oven/kookgelegenheid nodig is, of een pakket met recepten waarbij dat niet nodig is.

 • Een persbericht, toegespitst op jouw gemeente.  
 • Rechtenvrije afbeeldingen 
 • Teksten voor sociale media 
 • Tekst voor digitale nieuwsbrief 

De kosten voor deze communicatiekit bedragen €150,- incl. btw. 

Als je deze extra module kiest, komt het logo van jouw gemeente op onze partnerpagina. De kosten voor deze zichtbaarheid zijn €75,- incl. btw 

Om de Gezonde Smikkelweken feestelijk af te trappen, helpen wij jou graag een kick-off moment te organiseren op één van de deelnemende bso’s in jouw gemeente. Wat houdt dat in? Op de maandag van de Gezonde Smikkelweken nodigen we een afgevaardigde van jouw gemeente, bijvoorbeeld een wethouder, uit om het Gezonde Smikkelweken-pakket te overhandigen aan de kinderen van de bso. Na het overhandigingsmoment zal de afgevaardigde met de kinderen het pakket uitpakken en het zintuigenspel spelen. Natuurlijk nodigen we (lokale) pers uit voor dit feestelijke moment, zodat we mooie zichtbaarheid creëren voor jullie deelname aan de Gezonde Smikkelweken.    

Wat neemt het Gezonde Smikkelweken-team jou uit handen?  

 • Benaderen deelnemende bso in jouw gemeente voor interesse in aftrap + afstemmen praktische zaken kick-off, waaronder datum, tijd en (indien van toepassing) toestemmingsformulieren voor fotografie van kinderen.  
 • Persuitnodiging: schrijven en verzenden (perslijst in overleg) 
 • Persbericht: schrijven + verzenden op dag van kick-off (perslijst in overleg) 

De kosten voor de organisatie van deze aftrap bedragen €750,- incl. btw. Dit bedrag is exclusief kosten voor een eventuele fotograaf tijdens de aftrap. 

nkele weken na de sluiting van de inschrijving van bso’s (31 mei 2024) wordt er een factuur voor het aantal door jou opgegeven bso’s in jouw gemeente gestuurd naar het opgegeven emailadres. 

Dat heeft te maken met het feit dat kinderopvang/bso onder btw vrijgesteld onderwijs valt.

Volg ons op social media