Home » Recept Zoete aardappel knappertjes
Zoete aardappel knappertjes
- Bereiding: 30 min.
- 175°C + 20 min oven
- Bevat: gluten en tarwe

- Dit heb je nodig:
-
150 gram volkorenmeel
125 gram zoete aardappelen
4 eetlepels olijfolie
6 dadels
2 theelepels bakpoeder
4 theelepels kaneel
- Verzamel ook:
-
dunschiller
mesje
magnetron bestendig bakje
bakplaat met bakpapier
2 mengkommen
lepel
staafmixer
magnetron of pannetje
Gelukt?
Smikkel de knappertjes op met het bijpassende spelletje!

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Vraag iemand de oven op 175°C te zetten.

Schil nu de aardappels met de dunschiller en snijd ze daarna in blokjes. Dit hoeft niet netjes, we gaan straks toch pureren! Doe de blokjes in een bakje en zet dit in de magnetron. Ongeveer 10 minuten op de hoogste stand. Controleer of de blokjes gaar zijn door er met een vork in te prikken. Zijn ze zacht? Gaar!

Nu gaan we het beslag maken voor de knappertjes! Het droge meelmengsel gaat bij de gladde puree. Meng alles met je handen tot een beslag.

Is het balletje mooi geworden? Leg ‘m op de bakplaat en druk ‘m in de vorm van een koekje.

Weeg 150 gram volkorenmeel af. Daarna gaat het in de mengkom, samen met 2 theelepels bakpoeder en 4 theelepels kaneel. Roer goed!

Doe de dadels en olijfolie in een mengkom. De gare zoete aardappelblokjes gaan hierbij. Pureer dit tot een zoete aardappelpuree met een staafmixer.

Draaien maar! Maak met je handen balletjes van het beslag. Maak ze ongeveer zo groot als een ei.

Nu gaan de knappertjes ongeveer 20 minuten de oven in. Even afkoelen en smullen maar!

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Vraag iemand de oven op 175°C te zetten.

Weeg 150 gram volkorenmeel af. Daarna gaat het in de mengkom, samen met 2 theelepels bakpoeder en 4 theelepels kaneel. Roer goed!

Schil nu de aardappels met de dunschiller en snijd ze daarna in blokjes. Dit hoeft niet netjes, we gaan straks toch pureren! Doe de blokjes in een bakje en zet dit in de magnetron. Ongeveer 10 minuten op de hoogste stand. Controleer of de blokjes gaar zijn door er met een vork in te prikken. Zijn ze zacht? Gaar!

Doe de dadels en olijfolie in een mengkom. De gare zoete aardappelblokjes gaan hierbij. Pureer dit tot een zoete aardappelpuree met een staafmixer.

Nu gaan we het beslag maken voor de knappertjes! Het droge meelmengsel gaat bij de gladde puree. Meng alles met je handen tot een beslag.

Draaien maar! Maak met je handen balletjes van het beslag. Maak ze ongeveer zo groot als een ei.

Is het balletje mooi geworden? Leg ‘m op de bakplaat en druk ‘m in de vorm van een koekje.

Nu gaan de knappertjes ongeveer 20 minuten de oven in. Even afkoelen en smullen maar!