*zonder toegevoegd zout en suiker
- Extra's
- staafmixer, hoge kom, rasp, snijplank, bakje, mesjes, bord en lollystokjes of kleine satéprikker
Gelukt?
Smikkel van je pizza met het bijpassende spelletje
Vraag iemand om de oven op 180°C te zetten. Rasp de kaas.
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller tot een mooie rechthoek. Hoe dunner, hoe knapperiger. Zet de pizzabodem 15 minuten in de oven. Draai de bodem om en bak nog 5 minuten.
Snijd de tomaten, paprika’s en uien in kleine stukjes. Besmeer met de bolle kant van een lepel de pizzabodem met olijfolie en tomatenpuree. Strooi dan de kaas erover
Doe de volkorenmeel en het ei in een grote kom. Schep een derde van de kaas erbij. Meet 75 ml water af en giet dit ook in de kom. Meng alles goed met een lepel en kneed met je handen tot bol deeg.
Was ondertussen de tomaten en paprika. Laat de mais uitlekken.
Maak nu met alle groente de regenboog! Begin bovenaan met de tomaten, dan de oranje paprika, mais, groene paprika en als laatste de rode uien. Zet nog 10 minuten in de oven.
Vraag iemand om de oven op 180°C te zetten. Rasp de kaas.
Doe de volkorenmeel en het ei in een grote kom. Schep een derde van de kaas erbij. Meet 75 ml water af en giet dit ook in de kom. Meng alles goed met een lepel en kneed met je handen tot bol deeg.
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller tot een mooie rechthoek. Hoe dunner, hoe knapperiger. Zet de pizzabodem 15 minuten in de oven. Draai de bodem om en bak nog 5 minuten.
Was ondertussen de tomaten en paprika. Laat de mais uitlekken.
Snijd de tomaten, paprika’s en uien in kleine stukjes. Besmeer met de bolle kant van een lepel de pizzabodem met olijfolie en tomatenpuree. Strooi dan de kaas erover
Maak nu met alle groente de regenboog! Begin bovenaan met de tomaten, dan de oranje paprika, mais, groene paprika en als laatste de rode uien. Zet nog 10 minuten in de oven.