Home » Recept Monster cupcake
Monster Cupcake
- Tussendoortje
- Bereiding: 40 min. bereiding
- 180°C + 30 min
- Extra's
- rasp, snijplank, mes, hoge kom, staafmixer, 12 cupcakevormpjes, satéprikker
Gelukt?
Smikkel van je cupcake met het bijpassende spelletje
Vraag iemand om de oven op 180°C te zetten. Rasp de schil van ¾ sinaasappel zo fijn mogelijk. Rasp daarna de courgette in dunne sliertjes.
Doe 1 banaan, 150 gram rozijnen, eieren, sinaasappelrasp, kaneel en bakpoeder in een andere hoge kom en maak er met de staafmixer een gladde mix van.
Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes. Zet ze ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Prik er met een satéprikker in. Komt die er redelijk schoon uit, dan mogen de cupcakes uit de oven. Laat even afkoelen.
Maak nu je eigen monster. Snijd met het mes een stuk uit het cakeje voor de mond. Giet het monsterslijm erover. Gebruik halve druiven of blauwe bessen voor de ogen en stukjes banaan om gevaarlijke tanden te maken.
Pak een handje courgetterasp en knijp er zó hard in, dat al het sap eruit valt. Doe de rasp in een grote kom. Doe dit met alle courgette. Zet de kom apart.
Weeg 250 gram volkorenmeel af en doe het bij de courgette. Giet het mengsel uit de hoge kom erbij en roer tot alles heel goed gemengd is.
Week 50 gram rozijnen in een bakje warm water en laat 5 minuten staan. Knijp het sap uit de sinaasappel boven een hoge kom (zonder pitjes!). Doe de spinazie en de rozijnen erbij. Pureer met de staafmixer.
Vraag iemand om de oven op 180°C te zetten. Rasp de schil van ¾ sinaasappel zo fijn mogelijk. Rasp daarna de courgette in dunne sliertjes.
Pak een handje courgetterasp en knijp er zó hard in, dat al het sap eruit valt. Doe de rasp in een grote kom. Doe dit met alle courgette. Zet de kom apart.
Doe 1 banaan, 150 gram rozijnen, eieren, sinaasappelrasp, kaneel en bakpoeder in een andere hoge kom en maak er met de staafmixer een gladde mix van.
Weeg 250 gram volkorenmeel af en doe het bij de courgette. Giet het mengsel uit de hoge kom erbij en roer tot alles heel goed gemengd is.
Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes. Zet ze ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Prik er met een satéprikker in. Komt die er redelijk schoon uit, dan mogen de cupcakes uit de oven. Laat even afkoelen.
Week 50 gram rozijnen in een bakje warm water en laat 5 minuten staan. Knijp het sap uit de sinaasappel boven een hoge kom (zonder pitjes!). Doe de spinazie en de rozijnen erbij. Pureer met de staafmixer.
Maak nu je eigen monster. Snijd met het mes een stuk uit het cakeje voor de mond. Giet het monsterslijm erover. Gebruik halve druiven of blauwe bessen voor de ogen en stukjes banaan om gevaarlijke tanden te maken.