Home » Recept Komkommer sushi
komkommer sushi
- Tussendoortje
- Bereiding: 45 min. bereiden
- Bevat: gluten en tarwe

- Dit heb je nodig:
-
3 komkommers
1 wortel
1 rode paprika
1 citroen
100 gram volkoren couscous
130 ml kokend water
een snufje kaneel
kurkuma
komijn
koriander
knoflookpoeder
uienpoeder
zwarte peper
- Verzamel ook:
-
rasp
snijplank
mesjes
grote kom
bordje
lepel
vergiet
staafmixer
maatbeker
weegschaal
Gelukt?
Smikkel de komkommer sushi op met het bijpassende spelletje

Rasp de wortel en snijd de paprika in hele kleine stukjes. Zo klein als je kan! Mix het nu door elkaar in een kom en zet het even apart.

Meet 130ml water af, en vraag iemand het water te koken. Voeg het kokend water toe aan de couscous en dek het kommetje af met een bordje. Dit mag nu even chillen.

Nu is de couscous gaar! Voeg de couscous toe aan de kom met wortel en paprika, en roer even goed door.

Zet een stuk komkommer rechtop op een bordje. Pak nu een lepel en stop het couscous groentemengsel in de uitgeholde komkommers. Druk goed aan!

Weeg 100 gram droge couscous af en doe het in een kommetje. Voeg hier ook de kruiden aan toe.

Snijd de komkommer in drie stukken. Nu kun je deze allemaal uithollen met een lepeltje. Dat betekent dat al het zachte vruchtvlees eruit mag en je een hol buisje krijgt.

Rasp de citroen en snijd daarna de citroen doormidden. Roer de citroenrasp door het mengsel heen, en voeg naar smaak ook wat citroensap van een halve citroen toe. Het mengsel mag best een beetje plakken!

Zit de komkommer helemaal vol? Snijd de komkommer dan in sushi-schijfjes van ongeveer 1 cm dik.

Rasp de wortel en snijd de paprika in hele kleine stukjes. Zo klein als je kan! Mix het nu door elkaar in een kom en zet het even apart.

Weeg 100 gram droge couscous af en doe het in een kommetje. Voeg hier ook de kruiden aan toe.

Meet 130ml water af, en vraag iemand het water te koken. Voeg het kokend water toe aan de couscous en dek het kommetje af met een bordje. Dit mag nu even chillen.

Snijd de komkommer in drie stukken. Nu kun je deze allemaal uithollen met een lepeltje. Dat betekent dat al het zachte vruchtvlees eruit mag en je
een hol buisje krijgt.

Nu is de couscous gaar! Voeg de couscous toe aan de kom met wortel en paprika, en roer even goed door.

Rasp de citroen en snijd daarna de citroen doormidden. Roer de citroenrasp door het mengsel heen, en voeg naar smaak ook wat citroensap van een halve citroen toe. Het mengsel mag best een beetje plakken!

Zet een stuk komkommer rechtop op een bordje. Pak nu een lepel en stop het couscous groentemengsel in de uitgeholde komkommers. Druk goed aan!

Zit de komkommer helemaal vol? Snijd de komkommer dan in sushi-schijfjes van ongeveer 1 cm dik.