Home » Recept Griezelgroene soep
Griezelgroene soep
- Bereiding: 30 min.
- Lunch
- Bevat: Lactose (incl. melk)

-
Dit heb je nodig:
-
400 gram verse spinazie
2 grote uien
2 grote tenen knoflook
100 gram cottage cheese
650 ml water
1 groentenbouillonblokje minder zout
scheut olijfolie
peper
-
Verzamel ook:
-
grote pan
maatbeker
snijplank
mesje
staafmixer
Gelukt?
Smikkel van de soep met het bijpassende spelletje!

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Niet huilen hoor, het komt goed!

Doe de spinazie in de pan. Dat lijkt héél veel, maar wordt straks minder!

Laat 1 minuut koken en dan mag de staafmixer erin. Ga door totdat je soep glad is.

Doe de olijfolie in de pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat het op een laag vuurtje zo’n 20 minuten smoren (met de deksel op de pan gaar worden).
Roer af en toe.

Giet er 650 ml water bij, en voeg het bouillonblokje toe.

Doe er flink wat peper bij. Mix ook de cottage cheese nog even met de staafmixer erdoorheen. En dan… spelen en smullen maar!

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Niet huilen hoor, het komt goed!

Doe de olijfolie in de pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat het op een laag vuurtje zo’n 20 minuten smoren (met de deksel op de pan gaar worden).
Roer af en toe.

Doe de spinazie in de pan. Dat lijkt héél veel, maar wordt straks minder!

Giet er 650 ml water bij, en voeg het bouillonblokje toe.

Laat 1 minuut koken en dan mag de staafmixer erin. Ga door totdat je soep glad is.

Doe er flink wat peper bij. Mix ook de cottage cheese nog even met de staafmixer erdoorheen. En dan… spelen en smullen maar!