Home » Recept Cha Cha Chia pudding
Cha cha chia pudding
- Bereiding: 45 min.
- Bevat: lactose (indien koemelk wordt gebruikt)

- Dit heb je nodig:
-
250 gram voorgekookte rode bieten
3 bananen
1 mango
2 citroenen
180 gram chiazaadjes
1L (plantaardige) melk
- Verzamel ook:
-
rasp
mesje
maatbeker
weegschaal
2 grote kommen
glaasjes
dunschiller
lepel
staafmixer
Gelukt?
Smikkel de pudding op met het bijpassende spelletje!

Snijd de bietjes en mango in stukjes, en hou van allebei een paar stukjes apart. Dit gebruiken we straks als topping. Snijd de bananen in plakjes.

Mix met de staafmixer totdat het op een smoothie lijkt. Houd nu 150 gram van het mango mengsel apart voor de topping.

Verdeel de mengsels over 12 kleine glaasjes. Nu kun je de pudding gaan versieren! Bij de gele pudding kun je een laagje mango smoothiemengsel toevoegen.

Pak 2 kommen. Doe in de ene kom de bietjes, en in de andere kom de mango. Voeg bij beide de helft van de bananen toe en het sap van 1 citroen.

Voeg aan beide kommen elk 500 ml melk en 90 gram chiazaad toe. Mix nu zeker 2 minuten goed door. Het mengsel wordt nu al wat stijver.

Snijd de overgebleven mango en bietjes in kleine stukjes en verdeel ze over de pudding. Maak het af met wat citroenrasp. Wauw, dat ziet er lekker uit! Welke wordt de favoriet?

Snijd de bietjes en mango in stukjes, en hou van allebei een paar stukjes apart. Dit gebruiken we straks als topping. Snijd de bananen in plakjes.

Pak 2 kommen. Doe in de ene kom de bietjes, en in de andere kom de mango. Voeg bij beide de helft van de bananen toe en het sap van 1 citroen.

Mix met de staafmixer totdat het op een smoothie lijkt. Houd nu 150 gram van het mango mengsel apart voor de topping.

Voeg aan beide kommen elk 500 ml melk en 90 gram chiazaad toe. Mix nu zeker 2 minuten goed door. Het mengsel wordt nu al wat stijver.

Verdeel de mengsels over 12 kleine glaasjes. Nu kun je de pudding gaan versieren! Bij de gele pudding kun je een laagje mango smoothiemengsel toevoegen.

Snijd de overgebleven mango en bietjes in kleine stukjes en verdeel ze over de pudding. Maak het af met wat citroenrasp. Wauw, dat ziet er lekker uit! Welke wordt de favoriet?