Home » Recept Broccoballetjes
Broccoballetjes
- Bereiding: 60 min.
- 200°C + 15-20 min oven
- Bevat: gluten en tarwe

- Dit heb je nodig:
-
1 broccoli
1 grote zoete aardappel
100 gram kikkererwten
1 bosui
150 gr paneermeel
1 citroen
olijfolie extra vierge
140 gram tomatenpuree (zonder toegevoegd zout)
ketchup kruidenmix: snufje uienpoeder en knoflookpoeder
broccoballetjes kruidenmix: snufje zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder
- Verzamel ook:
-
dunschiller
mesje
ovenschaal
grote kom
vergiet
bordje
bakje
lepel
rasp
bakplaat met bakpapier
maatbeker
staafmixer
Gelukt?
Smikkel de balletjes op met het bijpassende spelletje!

Vraag iemand de oven op 200 °C te zetten. Schil de zoete aardappel en snijd deze daarna in blokjes. Doe de blokjes in een ovenschaal.

Giet de kikkererwten af boven een kom met behulp van een vergiet. Bewaar het vocht!

Rasp de citroen. Snijd de bosui en broccoliroosjes héél fijn en voeg het toe aan het kikkererwten mengsel. Meng alles goed door elkaar.

Haal de zoete aardappel uit de oven en zet daarna de oven op 220°C. Leg de ballen op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Haal de broccoliballen uit de oven en leg ze op een schaaltje, samen met het kommetje ketchup. Dippen maar!

Meet 150 ml water af en doe het bij de zoete aardappel. Doe de schaal 30 minuten in de oven.

Doe de kikkererwten in een grote kom en voeg de broccoballetjes kruidenmix toe. Pureer de kikkererwten tot een hummus, voeg eventueel wat vocht toe uit het blik als het te dik is.

Is het een mooi stevig mengsel geworden? Vorm dan met je handen 12 ronde balletjes. Dit gaat het best met natte handen! Pak een bordje en bestrooi deze met broodkruim. Smeer de ballen eerst in met wat olijfolie en rol ze vervolgens in het broodkruim. Zorg dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn.

Maak intussen de ketchup! Doe de tomatenpuree, de zoete aardappel, ketchup kruidenmix en 180 ml kokend water in een grote kom. Blend alles met de staafmixer tot een dikke ketchup. Als het te dik is kan je nog een klein beetje water toevoegen.

Vraag iemand de oven op 200 °C te zetten. Schil de zoete aardappel en snijd deze daarna in blokjes. Doe de blokjes in een ovenschaal.

Meet 150 ml water af en doe het bij de zoete aardappel. Doe de schaal 30 minuten in de oven.

Giet de kikkererwten af boven een kom met behulp van een vergiet. Bewaar het vocht!

Doe de kikkererwten in een grote kom en voeg de broccoballetjes kruidenmix toe. Pureer de kikkererwten tot een hummus, voeg eventueel wat vocht toe uit het blik als het te dik is.

Rasp de citroen. Snijd de bosui en broccoliroosjes héél fijn en voeg het toe aan het kikkererwten mengsel. Meng alles goed door elkaar.

Is het een mooi stevig mengsel geworden? Vorm dan met je handen 12 ronde balletjes. Dit gaat het best met natte handen! Pak een bordje en bestrooi deze met broodkruim. Smeer de ballen eerst in met wat olijfolie en rol ze vervolgens in het broodkruim. Zorg dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn.

Haal de zoete aardappel uit de oven en zet daarna de oven op 220°C. Leg de ballen op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Maak intussen de ketchup! Doe de tomatenpuree, de zoete aardappel, ketchup kruidenmix en 180 ml kokend water in een grote kom. Blend alles met de staafmixer tot een dikke ketchup. Als het te dik is kan je nog een klein beetje water toevoegen.

Haal de broccoliballen uit de oven en leg ze op een schaaltje, samen met het kommetje ketchup. Dippen maar!