Home » Recept Boterbonen koekjes
Boterbonen koekjes
- Tussendoortje
- Bereiding: 40 min.
- 180°C + 20-25 min
*zonder toegevoegd zout en suiker
- Extra's
- Zeef, hoge kom, staafmixer, grote kom, lepel, bakplaat met bakpapier
Gelukt?
Smikkel van de koekjes met het bijpassende spelletje
Vraag of iemand de oven op 180°C zet. Snijd de dadels in hele kleine stukjes.
Doe de dadels en bonen ineen hoge kom en pureer zo fijn mogelijk. Zet die spierballen maar aan ‘t werk!
Voeg nu ook de dadels en bonen toe. Oke, mouwen opstropen en aan het werk: kneed het mengsel met je handen tot een grote bol deeg.
Bak ze in zo’n 20-25 minuten goudbruin. De baktijd wordt bepaald door de dikte, dus dit kan ook wat korter of langer zijn. Laat de koekjes een beetje afkoelen en smikkelen maar!
Giet de bonen in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
Doe de havermout en bakpoeder in een andere grote kom en meng met een lepel goed door elkaar.
Rol daarna 20 bolletjes van het deeg. Leg ze op het bakpapier op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Vraag of iemand de oven op 180°C zet. Snijd de dadels in hele kleine stukjes.
Giet de bonen in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
Doe de dadels en bonen ineen hoge kom en pureer zo fijn mogelijk. Zet die spierballen maar aan ‘t werk!
Doe de havermout en bakpoeder in een andere grote kom en meng met een lepel goed door elkaar.
Voeg nu ook de dadels en bonen toe. Oke, mouwen opstropen en aan het werk: kneed het mengsel met je handen tot een grote bol deeg.
Rol daarna 20 bolletjes van het deeg. Leg ze op het bakpapier op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak ze in zo’n 20-25 minuten goudbruin. De baktijd wordt bepaald door de dikte, dus dit kan ook wat korter of langer zijn.
Laat de koekjes een beetje afkoelen en smikkelen maar!