Home » Recept Bieten pizzetta’s
Bieten pizzetta's
- Bereiding: 45 min.
- 180°C + 40 min oven
- Bevat: gluten, tarwe en ei

- Dit heb je nodig:
-
250 gram rode voorgekookte bieten
2 tomaten
1 courgette
1 blik mais (zonder toegevoegd zout)
160 gram volkorenmeel
1 ei
1 blikje tomatenpuree (zonder toegevoegd zout)
olijfolie
- Verzamel ook:
-
mes en plank
2 grote bakken
staafmixer
lepel
bakplaat met bakpapier
Gelukt?
Smikkel de pizzetta’s op met het bijpassende spelletje!

Zet de oven op 180°C. Doe de bieten (zonder sap) in een kom. Maak er met een staafmixer een gladde mix van. Pas op, rode bietjes kleuren alles roze!

Leg bakpapier op een bakplaat. Schep met een lepel het deeg in 12 hoopjes op de bakplaat. Maak de lepel nat en smeer de 12 hoopjes met de bolle kant uit tot dunne cirkeltjes. Hoe dunner, hoe knapperiger.

Nu mag je de pizzetta’s beleggen! Besmeer ze met een beetje olijfolie en een laagje tomatenpuree. Doe de tomaten, courgette en mais er op. Zet ze nog 10 minuten in de oven.

Doe het volkorenmeel in een grote kom. Doe het bietenmengsel en het ei erbij. Meng alles goed met een lepel. Het blijft plakkerig.

Zet de pizzetta’s 25 minuten in de oven. Draai ze om en bak ze nog 5 minuten. Was ondertussen de tomaten en courgette en snijd ze in kleine stukjes.

Zet de oven op 180°C. Doe de bieten (zonder sap) in een kom. Maak er met een staafmixer een gladde mix van. Pas op, rode bietjes kleuren alles roze!

Doe het volkorenmeel in een grote kom. Doe het bietenmengsel en het ei erbij. Meng alles goed met een lepel. Het blijft plakkerig.

Leg bakpapier op een bakplaat. Schep met een lepel het deeg in 12 hoopjes op de bakplaat. Maak de lepel nat en smeer de 12 hoopjes met de bolle kant uit tot dunne cirkeltjes. Hoe dunner, hoe knapperiger.

Zet de pizzetta’s 25 minuten in de oven. Draai ze om en bak ze nog 5 minuten. Was ondertussen de tomaten en courgette en snijd ze in kleine stukjes.

Nu mag je de pizzetta’s beleggen! Besmeer ze met een beetje olijfolie en een laagje tomatenpuree. Doe de tomaten, courgette en mais er op. Zet ze nog 10 minuten in de oven.