gemeente inschrijving gezonde smikkelweken 2024

De inschrijving van gemeenten voor de Gezonde Smikkelweken 2024 is gesloten. Op 25 maart 2024 opent de inschrijving voor bso-locaties!

Heb je nog een vraag, neem contact op met kimberly@madaga.nl.

De Gezonde Smikkelweken is hét groente inspiratie programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Koken, bakken, proeven en spelen: laat bso-locaties in jouw gemeente ook meedoen! Met dit vrolijke voedseleducatieprogramma doen de kinderen kennis op over gezonde en duurzame voeding en ontwikkelen zij voedselvaardigheden.

Heb je vragen over de Gezonde Smikkelweken of jouw bijdrage als gemeente? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar kimberly@madaga.nl

Hoe werkt het?

Deze zomer gaan kinderen in heel Nederland op de bso spelen en leren met gezonde en duurzame voeding. Als gemeente kun je bso’s sponsoren, zodat zij laagdrempelig kunnen meedoen.

Wanneer?

Het bso-programma vindt plaats in de zomervakantie van jouw regio. Met een kook- en speelboek voor thuis en online challenges voor nog meer groentepret. Inschrijven van jouw gemeente kan t/m 15 maart 2024.

Wat kost het?

Als gemeente betaal je €30 incl. btw per bso-locatie. Een bso kan daardoor laagdrempelig meedoen voor €39,95 excl. btw + bijdrage in verzendkosten.

Positieve onderzoeksresultaten

De kracht van de Gezonde Smikkelweken is bewezen door onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek. In 2021 en 2022 deed het Louis Bolk Instituut onderzoek naar de ervaringen van bso’s en ouders met de Gezonde Smikkelweken. De resultaten waren zeer positief. Gemiddeld geeft maar liefst 94% van de bso-locaties aan volgend jaar weer mee te willen doen. Het enthousiasme zat onder andere in het plezier dat de bso-medewerkers zagen bij de kinderen (94%) en de goede ‘fit’ met het dagprogramma van de bso (93%), die zichzelf bovendien zien als geschikte locatie voor voedseleducatie (84%).

Lees het onderzoeksrapport van 2022.

We kunnen ook de uitkomsten delen van de online enquête die Spoony gehouden heeft onder deelne-mende BSO locaties. 

Onderzoeksresultaten BSO Gezonde Smikkelweken 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Schrijf je in!

* geeft vereiste velden aan

Gegevens gemeente

Ik ben geïnteresseerd in... (meerdere keuzes aanvinken mogelijk)

Contact

Facturatie

Contactpersoon facturatie

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen pagina of mail naar kimberly@madaga.nl

Mede mogelijk gemaakt door